• Misjon

  Vårt uppdrag hos Aveda är att ta hand om världen vi lever i, från de produkter vi gör till det sätt vi ger tillbaka till samhället. Hos Aveda strävar vi efter att vara ett exempel på miljöledning och ansvar, inte bara i skönhetsvärlden utan över hela världen.

  Om Aveda

  Aveda ™, Art and Science of Pure Flower and Plant Essences är globalt erkänt för sina högkvalitativa och botaniska baserade professionella produkter. Aveda är ledande inom professionell, växtbaserad hår- och hudvård och möter den växande efterfrågan på högkvalitativa och naturligt härledda skönhetsprodukter. Aveda lanserades i Norge med full distribution från 1 september 2013.

  Aveda grundades i Minneapolis, Minnesota 1978 med målet att skapa växtbaserade professionella skönhetsprodukter som är bättre för människor och miljö. 35 år senare finns Aveda tillgänglig i över 30 länder. Aveda är ledande inom sin användning av innovativ växtbaserad teknik och dess välbefinnande ritualer, tillsammans med en ambitiös social och miljöagenda. ”Hos Aveda är slutresultatet mer än siffror – som säger vårt uppdrag, och det är den verklighet som företaget lever och andas dagligen. Vi anser att varje företag bör agera med ett åtagande om miljömässig hållbarhet. På Aveda arbetar vi för att förändra världen genom att förändra hur världen gör affärer. ”

  Vetenskap & själ

  Aveda har sina rötter i Ayurveda, den 5000 år gamla läkaren om läkning från östra Indien. Ayurveda har en holistisk inställning till liv och välbefinnande och en holistisk strategi för balans. Aveda slår samman växtbaserade hud-, kropps- och hårvårdsprodukter av hög kvalitet med äventyrskonsten. Vi erbjuder en komplex meny med olika behandlingar från topp till tå.

  Ord gjorda till handling

  Att skapa högkvalitativa växtbaserade produkter och behandlingar till förmån för människor och miljö är bara en liten del av Avedas gröna korståg. Företaget strävar ständigt efter nya sätt att vara ett gott exempel på miljövänlig skönhetsvård. Aveda var världens första privata företag som undertecknade Ceres Principles 1989 (en koalition om miljö- och ekonomiskt ansvar) och världens första skönhetsföretag som använde 100% vindkraft.

  scroll-down